Romania Boxer Club
» Acasă
» Standardul rasei
» Statutul / Regulamente
» Manifestări chinologice
» Crescători
» Monte
» Cuiburi / Pui
» Reproducție
» Articole, informații și actualități
» Înscriere expoziții
» Istoricul rasei
» Comitetul director
» Formulare, cereri, taxe
» Galerie imagini
» Linkuri
» Forum
» Contact
» Boxer Rescue

 

Ultimele imagini introduse

Aceasta pagina a fost accesata de 2459 ori

Natures Protection

Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului

Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului,

 

BOXER CLUB CARPATIA
PRIMUL SEMINAR DIN ROMANIA AVAND  CA TEMA  DRESAJUL BOXERULUI
Primul pas a fost facut! Sper ca aceasta poveste va urma.
La ATIBOX 2011, in Italia, am intalnit echipa Romaniei, oameni foarte entuziasti, cu o mare pasiune pentru rasa Boxer, aveau boxeri frumosi si foarte frumosi. Sunt fericit ca acestui prim contact i-au urmat o multime de alte discutii pe mail. Sunt mandru ca am deveit membru simpatizant al Boxer Club Carpatia 2011. Multumiri speciale Ioanei Milea. Impreuna cu Ioana, s-a nascut ideea de a organiza un seminar privind dresajul Boxerului pentru munca, in Romania. Stiam ca, in Romania, e dificil sa se lucreze cu Boxerul si, de aceea, nu multi Boxeri din Romania au certificat de munca.
La inceput ne-am gandit sa organizam un seminar cu o mana de prieteni boxeristi din Romania, interesati de lucrul cu cainii. In final, mai mult de 40 de persoane au participat la seminarul nostru ce a avut loc in data de 23-24 Iunie 2012, la Sibiu. Locatia, Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea", una dintre cele mai mari si mai specializate unitati pentru dresaj din Europa si din lume, care antreneaza caini de politie atat pentru nevoile Politiei Romane, cat si pentru structuri ale Ministerului de Interne si ale Armatei, a fost impresionanta si perfect potrivita pentru evenimentul nostru. Multumesc in mod deosebit directorului si comandantului, domnul Lazureanu Crisan-Mucenic. In primul rand pentru gazduirea evenimentului nostru si, in al doilea rand, pentru primirea calduroasa in birourile acestuia si pentru reportajul detaliat despre munca acestui centru faimos si colaborarea internationala pe diverse proiecte. A fost o interesanta si impresionanta experienta, o mare onoare pentru mine, ca si vizita pe care am facut-o in sectiunea dedicata cresterii si reproductiei canine din cadrul Centrului Chinologic.  
Seminarul nostru a inceput sambata la ora 10:00, dupa cuvantul de bun-venit al Andreei Csatari, presedintele Boxer Club Carpatia. Am avut parte de audienta cu experienta diferita in domeniul dresajului canin, de la incepatori si necunoscatori pana la dresori experimentati, cum este cazul, de exemplu, actualului Campion IPO in Romania. Astfel ca, nu a fost usor de gasit un echilibru si un nivel potrivit atat in prezentarea partii teoretice, cat si pe latura practica, astfel incat audienta sa nu fie plictisita sau coplesita. Am incercat sa prezint cu explicatii bazele teoretice pentru dresajul de obedienta si protectie urmand directivele IPO in  domeniu. Pentru mine este foarte important ca antrenamentul sa se desfasoare avand ca baza motivatia pozitiva. Toate exercitiile pentru IPO trebuie executate de caine intr-o maniera care afiseaza placerea de a lucra, rapid si expresiv. Acest lucru este posibil de obtinut numai daca se utilizeaza o motivatie pozitiva, jucarii sau hrana folosite in dresajul cainilor. Intregul seminar a fost tinut in limba engleza, din cauza insuficientelor mele cunostinte de limba romana :-)
Din nou trebuie sa multumesc in mod deosebit Ioanei Milea pentru munca de translator facuta pe parcursul celor 2 zile de seminar – o munca extenuanta, cu siguranta!
Dar nu doar am vorbit, am si lucrat cu cainii. Am avut parte de o vreme extrem de calduroasa in cele 2 zile de seminar (cca. 35°C). Intr-o cladire separata, ni s-a pus la dispozitie o incapere spatioasa pentru antrenamentul cainilor care a supus, in special cainii tineri, la o mare distragere (multe mirosuri, sunete neobisnuite, podea alunecoasa). Astfel ca, in acea parte a seminarului, a fost putin cam dificil sa le atragem atentia la mancare sau jucarii. Cred, totusi, ca am reusit sa prezint participantilor nostri care este inceputul in lucrul cu cainii si aspectele importante in dresajul de obedienta printr-o motivatie pozitiva.
De asemenea, am putut sa lucram cu cainii pentru protectie. Am avut caini fara experienta si caini cu un inalt nivel de lucru in IPO (ca de exemplu Malinois-ul al carui proprietar era Campionul Romania la IPO). Am putut demonstra diferitele faze de lucru si in protectie. Am fost foarte multumit ca am avut sansa sa discut cu unii dintre participanti diferite puncte de vedere in lucrul cu cainii. “Workshop”, dupa gustul meu, nu ineamna a avea un “profesor” de o parte si “studenti” de cealalta parte, “workshop” inseamna a lucra impreuna, a invata si acumula informatii si experienta unul de la celalalt. In ceea ce ma priveste, aceste zile petrecute in Romania au fost foarte interesante, plin de noi experiente si noi prietenii.
Asa cum am precizat si la inceput, Romania are Boxeri foarte frumosi si eram sigur ca acesti Boxeri au si un bun temperament pentru lucru. Zilele petrecute in Romania mi-au confirmat – toti Boxerii participanti la seminar au, in opinia mea, toate calitatile necesare pentru dresajul pentru IPO. De exemplu, tinerii Boxeri prezenti (in varsta de 4 luni) aveau o mare incredere de sine, toti erau total neimpresionabili la mediul strain, curiosi si interesati de jucarii. Aceste calitati sunt de baza pentru antrenamentul pentru IPO. La fel si Boxerii adulti, a doua zi erau deja capabili sa lucreze la maneca. Trebuie sa recunosc ca stiu Boxeri in Germania care au nevoie de saptamani de antrenamente pentru a fi capabili sa lucreze la maneca.
In concluzie, sunt convins si sigur ca toti Boxerii prezenti la seminar au calitatile de baza necesare pentru a urma cu succes antrenamentele pentru examenele de IPO. Singura problema este ca mijloacele si posibilitatile logistice de antrenament pentru Boxerul din Romania sunt inca limitate. Sper ca acest lucru sa se schimbe in viitor.
Pentru mine, aceste zile petrecute in Romania au fost deosebite.
Nu vreau sa uit a transmite multumirile mele si sponsorului evenimentului – Royal Canin Romania – pentru exceptionalul sprijin in organizarea acestui eveniment, cat si Boxer Club Carpatia, si aici, in mod special Andreei si Ioanei, pentru ospitalitatea de exceptie si pasiunea lor admirabila!
Asa cum am spus si la inceput: Primul pas a fost facut! Abia astept sa va intalnesc in Romania din nou, pentru alte zile de antrenamente cu Boxerii nostri.
Toate cele bune tuturor si Boxer Club Carpatia
Bernhard

BOXER CLUB CARPATIA

PRIMUL SEMINAR DIN ROMANIA AVAND CA TEMA DRESAJUL BOXERULUI

Sibiu, 23-24 Iunie 2012

de Bernhard Knopek

 

 

 


Primul pas a fost facut! Sper ca aceasta poveste va urma...

 

La ATIBOX 2011, in Italia, am intalnit echipa Romaniei, oameni foarte entuziasti, cu o mare pasiune pentru rasa Boxer, aveau boxeri frumosi si foarte frumosi. Sunt fericit ca acestui prim contact i-au urmat o multime de alte discutii pe mail. Sunt mandru ca am deveit membru simpatizant al Boxer Club Carpatia 2011. Multumiri speciale Ioanei Milea. Impreuna cu Ioana, s-a nascut ideea de a organiza un seminar privind dresajul Boxerului pentru munca, in Romania. Stiam ca, in Romania, e dificil sa se lucreze cu Boxerul si, de aceea, nu multi Boxeri din Romania au certificat de munca.


La inceput ne-am gandit sa organizam un seminar cu o mana de prieteni boxeristi din Romania, interesati de lucrul cu cainii. In final, mai mult de 40 de persoane au participat la seminarul nostru ce a avut loc in data de 23-24 Iunie 2012, la Sibiu.

 

 

Locatia, Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea", una dintre cele mai mari si mai specializate unitati pentru dresaj din Europa si din lume, care antreneaza caini de politie atat pentru nevoile Politiei Romane, cat si pentru structuri ale Ministerului de Interne si ale Armatei, a fost impresionanta si perfect potrivita pentru evenimentul nostru. Multumesc in mod deosebit directorului si comandantului, domnul Lazureanu Crisan-Mucenic. In primul rand pentru gazduirea evenimentului nostru si, in al doilea rand, pentru primirea calduroasa in birourile acestuia si pentru reportajul detaliat despre munca acestui centru faimos si colaborarea internationala pe diverse proiecte. A fost o interesanta si impresionanta experienta, o mare onoare pentru mine, ca si vizita pe care am facut-o in sectiunea dedicata cresterii si reproductiei canine din cadrul Centrului Chinologic.  


Seminarul nostru a inceput sambata la ora 10:00, dupa cuvantul de bun-venit al Andreei Csatari, presedintele Boxer Club Carpatia. Am avut parte de audienta cu experienta diferita in domeniul dresajului canin, de la incepatori si necunoscatori pana la dresori experimentati, cum este cazul, de exemplu, actualului Campion IPO in Romania. Astfel ca, nu a fost usor de gasit un echilibru si un nivel potrivit atat in prezentarea partii teoretice, cat si pe latura practica, astfel incat audienta sa nu fie plictisita sau coplesita.

Am incercat sa prezint cu explicatii bazele teoretice pentru dresajul de obedienta si protectie urmand directivele IPO in domeniu. Pentru mine este foarte important ca antrenamentul sa se desfasoare avand ca baza motivatia pozitiva. Toate exercitiile pentru IPO trebuie executate de caine intr-o maniera care afiseaza placerea de a lucra, rapid si expresiv. Acest lucru este posibil de obtinut numai daca se utilizeaza o motivatie pozitiva, jucarii sau hrana folosite in dresajul cainilor. Intregul seminar a fost tinut in limba engleza, din cauza insuficientelor mele cunostinte de limba romana :-)

Din nou trebuie sa multumesc in mod deosebit Ioanei Milea pentru munca de translator facuta pe parcursul celor 2 zile de seminar – o munca extenuanta, cu siguranta!

 

 

 

Dar nu doar am vorbit, am si lucrat cu cainii. Am avut parte de o vreme extrem de calduroasa in cele 2 zile de seminar (cca. 35°C). Intr-o cladire separata, ni s-a pus la dispozitie o incapere spatioasa pentru antrenamentul cainilor care a supus, in special cainii tineri, la o mare distragere (multe mirosuri, sunete neobisnuite, podea alunecoasa). Astfel ca, in acea parte a seminarului, a fost putin cam dificil sa le atragem atentia la mancare sau jucarii. Cred, totusi, ca am reusit sa prezint participantilor nostri care este inceputul in lucrul cu cainii si aspectele importante in dresajul de obedienta printr-o motivatie pozitiva.


De asemenea, am putut sa lucram cu cainii pentru protectie. Am avut caini fara experienta si caini cu un inalt nivel de lucru in IPO (ca de exemplu Malinois-ul al carui proprietar era Campionul Romania la IPO). Am putut demonstra diferitele faze de lucru si in protectie. Am fost foarte multumit ca am avut sansa sa discut cu unii dintre participanti diferite puncte de vedere in lucrul cu cainii. “Workshop”, dupa gustul meu, nu ineamna a avea un “profesor” de o parte si “studenti” de cealalta parte, “workshop” inseamna a lucra impreuna, a invata si acumula informatii si experienta unul de la celalalt. In ceea ce ma priveste, aceste zile petrecute in Romania au fost foarte interesante, plin de noi experiente si noi prietenii.

 

Asa cum am precizat si la inceput, Romania are Boxeri foarte frumosi si eram sigur ca acesti Boxeri au si un bun temperament pentru lucru. Zilele petrecute in Romania mi-au confirmat – toti Boxerii participanti la seminar au, in opinia mea, toate calitatile necesare pentru dresajul pentru IPO. De exemplu, tinerii Boxeri prezenti (in varsta de 4 luni) aveau o mare incredere de sine, toti erau total neimpresionabili la mediul strain, curiosi si interesati de jucarii. Aceste calitati sunt de baza pentru antrenamentul pentru IPO. La fel si Boxerii adulti, a doua zi erau deja capabili sa lucreze la maneca. Trebuie sa recunosc ca stiu Boxeri in Germania care au nevoie de saptamani de antrenamente pentru a fi capabili sa lucreze la maneca.

 

 

 

 

In concluzie, sunt convins si sigur ca toti Boxerii prezenti la seminar au calitatile de baza necesare pentru a urma cu succes antrenamentele pentru examenele de IPO. Singura problema este ca mijloacele si posibilitatile logistice de antrenament pentru Boxerul din Romania sunt inca limitate. Sper ca acest lucru sa se schimbe in viitor.

Pentru mine, aceste zile petrecute in Romania au fost deosebite.

Nu vreau sa uit a transmite multumirile mele si sponsorului evenimentului – Royal Canin Romania – pentru exceptionalul sprijin in organizarea acestui eveniment, cat si Boxer Club Carpatia, si aici, in mod special Andreei si Ioanei, pentru ospitalitatea de exceptie si pasiunea lor admirabila!

 


 

Asa cum am spus si la inceput: Primul pas a fost facut! Abia astept sa va intalnesc in Romania din nou, pentru alte zile de antrenamente cu Boxerii nostri.


Toate cele bune tuturor si Boxer Club Carpatia


Bernhard

 

*Traducerea si adaptarea din limba engleza, Ioana Milea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multumiri pentru prietenia si dedicarea pe care Bernhard o are fata de noi si Clubul de Boxer din Romania!

Domnul Bernhard Knopek a scris si publicat un articol despre Workshop-ul nostru si in revista de specialitate a Clubului German de Boxer BK - BOXER-BLÄTTER, numarul din Septembrie 2012.

Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului Primul seminar din Romania avand ca tema dresajul boxerului
Romania boxer club logo Asociatia chinologica internationala Federatia chinologica internationala
Kennel.ro Romanian dog breeders, Canise din Romania, Crescatori de caini de rasa     The contents of all material available on this Internet site are copyrighted by RomaniaBoxerClub.ro unless otherwise indicated. The content may not be reproduced, disseminated, published, or transferred in any form or by any means, except with the prior written permission of RomaniaBoxerClub.ro.    
Rss Feed